2009. november 3.

Halloween 2009

Nincs semimlyen izgalmas Halloween sztorim ugyanis aznap pont az utolso hosszu futasom abszolvaltam a maraton elott, kb. 32 km, ezert az estet a TV elott toltottem vizszintes helyzetben. A parkbol hazafele azert gyujtottem par benyomast. Az utcak, boltok, kirakatok mind fel vannak diszitve, narancssarga sutotokokkel, csontvazakkal, mindenfele ijeszto cuccokkal, veres zombi babakkal, nagyon komoly, a fakrol es villanypoznakrol is lognak. Este het korul mennek a gyerekek buliba, nem tudom pontosan hova, de az utca tele van jelmezbe oltozott kis gezenguzokkal, superman, cowboy, urhajos, nover, vampir, transformers figura, verfoltos zombi hat eves kiadasban, minden van. Szuleik kezet fogva vonulnak az utcan, hompolygo sorokban, lepni nem lehet toluk. Fulig er a szajuk, az egyetlen este, ahol szinte korlatlan cukrot es csokit zabalhatnak es amikor ejfelig fenn maradhatnak. Ennyi sok boldog arcot… jopofak voltak.

Este tiz korul mennek a huszonevesek buliba, ok is jelmezben, mindenki. Enelkul szinte semmilyen barba nem engednek be, tenyleg komolyan veszik, de elvezi mindenki. A legtobbuknek hazi keszitesu a jelmeze, ne gondoljatok meregdraga cuccokra. Azt is szogezzuk le, hogy a csajok 90%-a konkretan kurvanak van oltozve, lehet az nover, tanarno, noi asztronauta vagy baseball biro - a csipkes harisnyatarto es a melleinek jelentos resze kozszemlere kint van. Ebben a prud es emancipalt orszagban Halloween estejen megnyilnak a zsilipek es a szemnek legalabbis mindent szabad.

Ahogy mindket furcsa latvany atjarta a fejem rajottem valamire, ami a TV-bol eddig nem jott le. Lehet sokmindent mondani ezekre a szokasokra, hogy mu, modern, hollywood-i, erkolcstelen stb. De a lenyeg, hogy van egy alkalom, annak van egy szabalya es mindenki betartja, reszt vesz benne. Nem ciki, nem sznob, feloltozik es benne van a buliban. Legyen az uttoroavatas, cserkesz rendezveny vagy kozos busojaras, a hangsuly szerintem a kozos szon van. Egy alkalom, egy jel ami osszekot es emberek, akik az ev adott napjan gyakoroljak - ennyi eleg is, hogy jo szokas legyen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése