2010. január 8.

Kosarmeccs

Meg regebben voltam haverokkal egy NY Knicks - Cleveland Cavaliers meccsen a Madison Square Gardenben. Igen, ez is azok koze a dolgok koze tartozik, ami egy NY-i lakos kivaltsaga, akar minden heten lehet menni kosar- vagy jeghokimeccsre, 8 korul kezdodik, siman munka utan beugrasz - azert tegyuk hozza, hogy $100 a jegy egy kozepes helyre, szoval nekem megis marad az evi 1-2 alkalom. Vannak itt jo dolgok, de elkerik az arat. Ha turistakent itt vagy, viszont ne hagyd ki. Egy kosarlabdameccs egy nem kifejezett rajongonak is nagy elmeny. Egyreszt a jatek konnyen kovetheto, nem egy apro pukot uldoznek fenysebesseggel hanem egy szep nagy labdat, a jatek pedig nem allohaboru, hanem nagyon porgos. Es olyan showt raknak az egesz kore, hogy a szunetben van a legkevesbe kedved WC-re menni.

Szokas szerint csinaltam kepeket, nezheted mig olvasod a cikket. A jo kepek Levi kollegam Nikon D90-esebol vannak, a rosszabbak az en Canon 400D-mbol. Persze jatszottak himnuszt itt is egy villanygitaron, tombolt a nep, valamint meg a meccs elott felvonult a parketten a Yankees baseball csapat kb 80%-a, mint diszvendegek jottek el erre a meccsre - egy nappal korabban lettek ok bajnokok. A nep persze orommamorban uszott hoseik lattan. A szunetekben a show all a tancoslanyok show-jabol, ami nem visszafogott, hozza az elvarasokat :) Az viszont feltunt, hogy nem cernavekony labu csajok, nem az a lenyeg, ugyis tok messzirol latni oket, viszont olyan szexin tancol mindegyik, hogy hujjaj, razzak amit kell. Masok kozben ajandek trikokat katapultalnak egy geppel a nezok koze. Eddig minden sportesemenyen amin voltam volt lanykeres, gondolom elore szol a csavo a stadionnak, ugyanis egy megadott szunetben leterdel a mellette ulo gyanutlan lany ele, tok veletlenul megjelennek a kivetiton, a csaj tenyleg nem tud rola, latszik is az izgalom valaszadas elott, hogy Most tenyleg engem nez mindenki? es aztan persze a nyakaba borul, csok, siras, gyuru, a szappanoperat mar anyatejjel magaba szivo nep pedig ujjong. Par masodperc erejeig megjelennek a kivetiton a mai jatekon jelen levo hires emberek, korbeintegetnek egyet, akikre emlekszem Chris Rock, Robert DeNiro es Anthony Anderson.

Eme meccsnek a kulonlegesseget -szamomra- az adta, hogy a Clevelandben jatszik Shaq O’Neil, egy legenda, egy 216 cm-es es 147 kg-os isten. Aki anno Jordan es Pippen idejeben az ujfiu volt, ma mar 19 eve van a profik kozott es egy ven roka. Ugyanebben a csapatban van LeBron James, aki viszont az NBA mostani ujfiuja, iden o lett az NBA Most Valuable Player-e. Hat alkottak is rendesen… Egy normal kosarmeccs 90-100 pontig megy, ezek most az elso negyed vegere 40-20ra elhuztak. Nem a Knicks napja volt ez. A szep az volt, hogy a NY-i nezok bar a Knicksnek drukkoltak, de a vendegek szep akcioit ugyanugy megtapsoltak. A stadionban minden emeleten van tobb hotdogarus (popcorn, kola, sor stb) de ugy, hogy a nezoteren belul, es amig allsz sorban, kozben is latod a meccset - nem rossz.

A kepek utan a video: Szokas, hogy felidonel a szunetben jatszanak valami ismert szamot kozben a kamerak keresik, hogy kik tancolnak feltunoen jol a nezok kozott a szamra es azokat kidobjak a nagy kivetitore, mindenki max 10 mp majd a kovetkezo. Altalaban a jo csajokat szereti a kamera. Most kb. a 3. akin megallt a kamera egy 120 kilos ficko volt aki annyira jol nyomta, hogy vagy fel percig rajta maradt a kamera, majd miutan megis tovabbment, a szam vegen visszament ra megegyszer es kaptunk egy raadast. Behaltam a pasin. Nincs vege… meccs utan omlik le a nep a metroba, az egesz peron tomve, egyszercsak a tuloldalrol oriasi rivalgas, taps, nezzuk mivan, hat nem a tancos manus all ott a metrora varva? Mindenki felismerte es kb 1000-en tapsoltunk neki az alagutban, o meg az angol kiralyno eleganciajaval integetett korbe, hogy "Ohh koszonom, koszonom" :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése