2010. február 24.

My cubicle

Az iroda nalunk negyzetalapu boxokra van osztva, negy ember ul egymasnak hattal amit ugy hivnak: cubicle. Kozepen meg egy kis kerek asztal is van, eleg csak hatrafordulnunk a gurulosszekkel es maris egyutt kajalhatunk. Bevett szokas, hogy minden hetfon masvalaki hoz reggelit, ez altalaban egy hordozhato karton kanna, a Starbucks es a Dunkin is arul gallon meretu karton kannat, az kozel 4l kave. Melle hozol meg 4-5 bagelt, cream cheese (sajtkrem), vagy mini fankok lekvarral toltve, porcukorba forgatva. Ezeket erre az asztalra tesszuk ki.

Mellettem ul Eric, Sun szerverekkel almodik, koreai a felesege, 19 eve jott Perubol, de amit o angolnak hisz abbol en egy arva szot nem ertek igy eleg rovidek a beszelgeteseink. Plane hogy o otthon ulo melyen hivo kereszteny, en inkabb utazgato kevesbe vallasos a magam reszerol, a futasrol neha jokat dumalunk.

Masik oldalon Zoran, akinek apja magyar, anyja szerb, szerbul folyekonyan beszel, magyarul csak par szot tud, o mar itt szuletett, full amerikai. A negyedik ember Brian, neve ne tevesszen meg, csont kinai, 2 evesen jott ide, de full amerikai, picit beszel csak kinaiul es alapvetoen a leglazabb csavo a vilagon. Tole ropkodnek a fuckok, o viccelodik barmivel, beszol a feketenek, zsidonak, kinainak, indiaialnak, egy standup comedy az egesz csavo es senki sem haragszik ra.

Brian Zoltannak szolitja Zorant, az ugyanis a kozepso neve es ezzel ugratja. Brian humoranal csak a nyelverzeke jobb, egyszer mondtam neki, hogy bazdmeg, magyarul, azota is hibatlanul mondja. Multkor ilyet szol a kinai a szerbnek, tokeletes magyar kiejtessel: Zoltan bazdmeg! Zoran meg odafordul, Yea what’s up? Mindez mogottem, a cubicle tulso oldalan - es akkor dolgozzak rohoges nelkul. 

A csucs ez volt tegnap:
Deltol egyre intenzivebb fustszag van az irodaban, azt hittuk vki odakozmalt vmit a mikroban, aztan du latjuk, hogy az egyik klima nyilasbol jon ki a fust. Szolunk a portanak, jonnek fel szakik, szerelnek, de csunya szag volt vegig. Egyszercsak megszolal a tuzriado hangja, na vesszuk a kabatunkat, mehetunk haza, zsir, gondoltuk. Erre beleszol a mikrofonba valami arab akcentus: This is your Fire Warden, volt kis gubanc, de nincs riado, everything under control, mindenki mehet vissza dolgozni. Erre Brian es Zoran egyszerre, csalodottan: "Bazdmeeeeeg…"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése