2010. március 28.

Tuzriado

Masik jellegzetes amerikai lakaskellek a tuzriaszto, pontosabban szenmonoxid-riaszto. Torveny irja elo, hogy minden lakasban kell lennie, de a torveny azt is megmondja, hogy a lakonak evente 2x elemet kell benne cserelnie, kulonben megbuntethetik. Javasoljak a tavaszi-oszi oraallitassal egybekotni es akkor nincs elfelejtve. Ez eddig artalmatlanul hangzik, de…

Ha barmit sutsz serpenyoben vagy sutoben, az boven eleg hozza, hogy beinduljon. Megoldas az osszes ablak kinyitasa es a riaszto alatti tarzanos torolkozolobalas. Mindez a teli -10 fokban igen franko egyszal boxershortban es papucsban, mikozben a kajad tuti odaeg es a szomszedok kiatkoznak. Miert? Mert elkepesztoen hangos, nemtom hany dB, de faj, durvan faj, megorulsz tole 1 mp-en belul.

Tegnap ejjel arra ebredek, hogy visit, mit ebredek, kizuhanok az agybol, akkorat randultam, mintha egy ruddal vertek volna ram, rohadt hangos (*). Mire kinyitom a szemem, elhallgat. Gondoltam a szomszed alkot es mar vadul lobalja a torolkozot, a barom, ejjel haromkor. Visszafekszem, egy perc mulva ujra uvolt, kiborul, szem kinyit, elhallgat, ez kesz. Kimegyek a nappaliba es varok, egy perc mulva ujra beindul 1 mp-re majd csond. Ha! Ez az enyem, nem a szomszede :) Irto buszke vagyok magamra, hogy tok komasan, ejjel 3-kor rajottem, hogy ha nincs fust, velhetoen azt jelzi apro egyperces visitasokkal, hogy kezd merulni benne az elem. Pont mult heten volt tavaszi oraallitas… preciz kis vacak, meg kell mondjam!

(*) Azt irtam eloszor, hogy buzihangos, de amiota ragad ram a politically correct beszed napi 24 oraban, azota ilyet nem irhatok, egyszeruen szurja a szemem :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése