2010. július 1.

Subway #3

Minden nap metroval jarok munkaba, ami kezdetben eleg sokkolo volt. Ha jol szamolom 16 eve van jogsim es ez ido alatt nem jartam nagyon BKV-val, szuleim mindig kolcsonadtak a verdat, kesobb lett sajat szekerem. A sok ember kozelsege plane egy 10 millios varosban, csucsforgalomban, nem a visszahuzodo emberek mufaja. De egy analitikus, megfigyelo ember szamara ezen fel oras elvegyulesek a tomegben kifogyhatatlan forrasa izgalmas elmenyeknek, pl. a legutobbi Son of a Preacher Man epizod.

Arrol mar irtam, hogy a NY Subway 0-24 jar, egesz surun, gyorsan, klimatizalt, biztonsagos, de a peronok piszkosak, a sinek kozt patkanyok hancuroznak (nem elszorva, hanem bandakban!), nincs kijelezve hogy mikor jon a kovetkezo es nincs mobil terero sem. Arrol is irtam mar, hogy egyetlen kocsiba a legkulonbozobb emberek tudnak betomorulni. Negy-hat kulonbozo borszin, vallas es foldresz barmely napszakban kepviselve van, minden egyes metrokocsiban. 

A metron viszont meglepoen csend van, nem beszelget senki. Pesten sokan beszelnek, tavaly is lattam, metron, villamoson, itt senki. Alapvetoen egyedul utaznak, ha ket kollega egy iranyba lakik, fel sem merul, hogy akarcsak neha egyutt menjenek haza. Ha en haza akarok menni akkor varjak 5 percet valaki masra? Elkepzelhetetlen. De latok parokat egyutt utazni, mindketto fuleben iPod, anya utazik a 6 eves fiaval, anya pl. konyvet olvas, a fia meg egy kvarcjatekkal jatszik vagy az ujjat szopja. A turistak azok beszelgetnek, plane az olaszok meg franciak. Amitol kiborulok, hogy ezen a kontinensen mindenki asit, mint egy oroszlan, kezfeltartas nelkul. A metron surun allunk, 3 centire az arocmtol beleasit a pofamba. Nem tudtam semmihez se kotni, fiuk lanyok, fiatalok oregek, szegenyek gazdagok, melegek es arabok, mindenki igy csinalja, brrrr.

Sok ferfi hord maganal szolozsirt es a metron keni fel a szajara, es nem buzi, ez tok normalis. Van ferfiaknal Hand Sanitizer is, alkoholos elillano kezfeltotlenito krem, kis tubusban, kenik magukra folyton a metron. A nok sminkelnek, mert az ido draga, minek szorakozna ezzel otthon, ha ugyis fel orat fog ulni kesobb. Nem csak a szajat, arcat es szempillajat csinalja meg, hanem meg ilyen szempilla hajlito berendezese is van, azt en nem birom nezni :) A nok egyebkent serpak. Elkepesztoen nagy taskakkal birnak jarni, amelyek nagyon nehezek. Nagytaskabol van neki egy, akkora hogy repulore kezipoggyasznak fel se engednek szerintem, de mellette van kistaskabol meg ketto! Es nem vasarlasbol jon, ez reggel van munkaba menet. Nincs tel es egyikben sem tornacucc van mert az maskepp nez ki. Cipel kb. 15 kilot a nok 3/4-e, nem viccelek, ha van noi olvasom, kommentben elmondhatnatok, hogy mit cipeltek :)

A kedvencem viszont par hete egy korombeli no volt, metron elovette a ruzsat, kupak le es ahogy kicsavarta, a foglalataban kigyulladt 8 apro feher LED lampa, ami megvilagitotta a szajat! A kis tukreben tokeletesen latja igy magat, mondjuk egy kocsi csomagtartojaban bezarva is ki tudja sminkelni magat. Lementem hidba, ez egy MacGyver csaj, ott vacilaltam, hogy megszolitsam-e aztan a Times Sq-en hirtelen leszallt. Pedig biztos erdekes beszelgetes lett volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése