2010. július 26.

Uj rago

Multkor a repteren vettem egy csomag ragot. Megyek a rontgen atvilagitasra, cipo le, ov le, ora le, mobil ki, kulcs ki, penztarca maradhat, zsebemben rago szinten, az csak papir, celofan, rago, jo lesz. Rutinos utazo vagyok, nem szurok el ilyen dolgokat evek ota, mit kepzeltek mar. Persze uvoltott a gep, riado, szirena, Alljon felre uram, itt jo lesz, csak semmi gyanus mozdulat! Kb. ot perces motozas utan megvan a ragosbodoz a zsebemben, uj talca, uj scanneles, visszaadjak. Egy szemrehanyo "Megis melyik reszet nem ertette annak, hogy Kerjuk uritsek ki a zsebeiket?!" utan utamra engednek. Honnan tudtam volna, hogy az uj Wrigley’s ragokat megint fempapirba csomagoljak egyenkent, mint regen??

Megalazottsagnak a legkisebb nyoma nelkul latvanyosan sertetten felbontom es joizuen elcsamcsogok egy ragot elottuk, mint egy igazi ovodas.

A fentiek utan harom hettel tegnap delutan veszem ki a barna nadragom a szekrenybol, felveszem, valamitol dudorodik a zsebe, ahh biztos csak ossze van gyurodve, bedugom a kezem hogy kisimitsam… Valami foldonkivuli leny elhamvasztott maradvanyaira hasonlit az a kupac, amit kikotortam a zsebbol, lassuk csak, celofan, papir, es valami leirhatatlan ize, ami az egeszet osszetartja. Igen, kimostam a ragosdobozt a gatyammal egyutt, most akkor mivan?! Nem kell rohogni :)

Epilogus: Vajon hanyszor fog meg belemrugni ez a szemet? Belegondolva… nem lepodnek meg, ha holnap amikor viszem le a szemetet, akkor a megtepazott ragosdoboz utolso erejevel meg kiszakitana valahogy a nylon zacskot es az egesz kiborulna a lepcsohaz padlojara. Le fog peregni rolam az is, elore szolok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése