2010. november 5.

Marathon elotti idegbaj

A maraton elotti utolso heten mar nem tanacsos emberek koze menni, mert csak arrol tudsz beszelni. Olyan vagy, mint egy terhes kismama, es kepzeld, rugott egyet, es ha ezt eszem, akkor szoke lesz, ha azt akkor meg matekzseni es a tudosok azt mondjak hogy.. :) Utolag is bocsi azoktol, akiket ezzel az oruletbe kergettem az elmult napokban (hetekben?).

Nehez nem megbolondulni, mert mar jo ket hete nem futok, szinte semmit, elotte meg heti 4x, hosszu 20k+ tavokat, foleg nyar vege utan, most meg kikeszit a kenyszerpiheno, mint egy drogos a cucc nelkul. Persze az izmaimnak nagyon jot tesz, szetdurranok az energiatol. Karpotlasul olvasgatok a New York Times maratonblogjan okossagokat, no persze az sem segit ha ott irjak olimpiai bajnokok, hogy ok is be szoktak lenni szarva az elozo napokon, mert a 42k az gyilkos, tisztelni kell mert ha ugy gondolod mi az nekem, fitt vagyok, sokat treniroztam, lefutom siman, akkor szettep, megesz, kikop es meg beled is rug harmat. Eddig pont azt hittem fitt vagyok es siman lefutom, koszi sracok, sikerult betojatnotok engem is :)

Staten Island Half 2010
Nagyon elit mezony jott ossze iden, a vilagrekord ugye 2:03:59 es kb. 20 elit futo indul, aki 2:10 alatt futja. A tavalyi gyoztes Meb Keflezighi (USA) agyat biztos megkavarja, hogy iden eloszor fut ezen a versenyen a jelenlegi vilagrekorder Haile Gebrselassie (ETH), aki palyacsucsot akar donteni. Nem tudom leirni Haile nagysagat, 20 hivatalos vilagrekord, ket olimpian is gyoztes, 2007-ben vette el fel perccel a maraton rekordot csak hogy 2008-ban ujabb fel perccel megjavithassa. Raadasul egy roppant szereny 1.65m cingar busman kinezetu fazon. Ket kenyai fogja oket kergetni, a vilagbajnok Kirui es a minden idok harmadik legjobb idejet futo Kwambai, aki azt mondta nem akarok sprint finisht, mar az elejen le akarom morzsolni a komolytalan sracokat, akik nem tudjak tartani a 3′/km (sub-5 miles) tempot. Arc az van :)


Itt lesz Edison Pena, a chilei banyasz, aki a 69 napos fold alatti fogsaga alatt is futott minden nap 10k-t. Ez tok varatlan, a NYRR futoklub meg a szabadulasa napjan kuldott neki es felesegenek diszpaholyba meghivot, mint ujdonsult celebrity a futovilagban, egy apro megjegyzessel, hogy ha esetleg futna a versenyen, az is elintezheto. A hobbi szinten triatlonozo banyasz 20k-nal meg nem futott tobbet soha jon es fut. Lehet hogy feladja, de megprobalja, en drukkolok neki nagyon, legjobb arc!

Nincsenek mar kerdesek, mindenre megvan a bejaratott rutin, tudom mi kell a tokeletes naphoz. Megvan a futonaci, triko, mit veszek fole, mit adok le a csomagba, mennyi gelt viszek magammal es hogy hany oraval a rajt elott mennyit es mit kell reggelizzek. Elozo este korai vacsora egy bejaratott olasz etteremben a szokasos milanoi spagetti a megbizhato futotarsammal. Ready? Akkor ZUZZUNK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése