2011. július 17.

Hardcore napszemuveg

Ugy dontottem holnap nyomok egy bringaturat, mint a regi szep idokben Karcsiekkal. Megmutatom jo oreg drotszamaramnak az Upstate New York-i dombokat. Mint egy tini lany aki balba keszul, kezdem is kirakni a ruhaimat az agyra, mit fogok felvenni, a piros vagy a fekete felsom, milyen kulacsot… tejoeg, nincs kulacsom! Hatalmas mosoly ul ki arcomra: akkor van okunk ellatogatni a Paragonba, New York legjobb sportboltja. Egy ilyen outdoor fickonak ez a mennyorszag, mint a csajoknak a cipobolt.

Jo oran keresztul nezelodom a satrak es egyeb kivalo hegymaszo cuccok kozott, jaigen, a kulacs… Jolvan, nem vettem meg minden szart, de egy az ules ala szerelheto kistaska, mini-szerszamkeszlet, potbelso nelkul azert megsem mehetek haza. A kassza elott meglatom a jelentos sport-szemuveg valasztekukat en pedig -most komolyan- mar reg akarok venni egy bringas-sielos-sportos napszemuveget, nosza, most epp nem sietek. Enyhen autista fejemmel fel oran keresztul csak nezem oket a vitrinen keresztul, koncentraltan magam ele meredve, jobb kezemmel a kulacsot ballal a potbelsot szorongatva, amikor odalep hozzam egy rasztahaju deszkas gyerek.

- Minden oke, haver?
- Vegulis segithetsz. Ez a Rudy Project es a Native szemuvegek kozt mi a kulonbseg?
(kapok egy tiz perces profi technikai prezentaciot)
- Appam, te rendesen kepben vagy!
- Mult heten jart itt mindket gyarto sales-ese es kaptunk egy eloadast, oszt meg friss az anyag :)
- Jolvan, e ketto tetszik, ugyanugy neznek ki, egyik megis $20-al dragabb. Miert azt vegyem?
- Ne vedd. Mindketto tok jo.
- De megis, nem banom a huszast csak tudjam, hogy mi extrat kapok erte.
- Elmondhatnam, hogy milyen franko bigyo-oxid bevonat van rajta, de nem ezert fogod a dragabbat venni.
- Hanem…?
- Nezz magadra: atleta vagy. Nezz a cuccaidra (kulacsomra meg a kistaskamra tekint): nem a gagyit veszed. Latszik, hogy sokat kovetelsz a testedtol es a szerkodtol egyarant. Ha lehet, a nehezebbik utat valasztod. Ezert kell a ketto kozul a jobbik neked.
- … :)
- Amugy meg Aron Ralston is ezt hordja.
- Az ki?
- A csavo a "127 ora"-bol? Akinek a karja turazas kozben beragadt egy szikla ala, ot nap utan levagta egy bicskaval es megmenekult? A karjat otthagyta, de a szemuveget magaval hozta.
- Jolvan baszki, csomagoljad! :)

PS: Vegul erre turaztam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése