2012. január 10.

Tomegtermeles

(kis kizokkentes a komoly politikabol)

Probaltatok mar egyetlen boritekot venni? Najo, haromra volt szuksegem es ez nalam egy problema. Informatikuskent nincs otthon feher papirom, se boritekom, mindent online intezek. Erdekes modon van tollam, hogy amikor hozzak a pizzam, ala tudjam irni a szamlat.

Nos van egy hivatal, ahol elbukott az online metodus, egy csekket kell postazzak nekik. Csekket, fizeteskeppen, odahaza azt se tudjatok mi ez, ki latott mar csekket. Elindulok hat a Duane Reade-be, az itteni Drogerie Markt, ott van minden, van boritek is. Fel voltam ra keszulve, hogy nem lehet egyenkent venni, a legkisebb csomag 40 db, $1 azaz egy dollarert. Kicsit fajt a szivem a kidobott 30 boritek miatt, mert ha harom ev alatt most volt szuksegem eloszor boritekra, akkor a jovore megtartanek mondjuk hatot, azzal tuti kihuzom 2020-ig. Na de $1-ert… sohaj… legyen.

Kasszanal a csaj kivirult arccal egyszercsak ramkialt: AKCIOS a boritek! Nocsak, kerdem, 50 centbe kerul? Nem, egyet fizet kettot kap! Ahh, koszi, jo lesz igy. Nade 80 boritek, egy dollarert!! (Nyugi, Dani, nyugi…) Nem, koszonom :) A raszta haju fekete kasszas lany lesujtoan nez ram, feje feletti gondolatfelhoben "Rohadt turistak, nem ertenek angolul, hiaba mondom neki, baze".

PS: A jo hir, hogy a negyven boritekom nem utazta korbe a fel vilagot Kinabol egy dollarert, itt gyartottak a szomszedos Ohioban. Kimeltuk a kornyezetet a lehetosegekhez kepest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése