2015. január 24.

II. Erzsebet es a Land Rover

Tegnap hunyt el Abdullah, Szaud-Arabia 90 eves kiralya. Anglia korabbi szaudi nagykovetenek koszonhetjuk a kovetkezo vidam tortenetet rola.

Abdullah of Saudi Arabia meg 1998-ban jart az angol kiralynonel vendegsegben, kiralyi meltosagok egymas kozott, majdnem egyidosek raadasul. Bar Abdullah akkor meg csak herceg volt, csak kesobb 80 evesen lett kiraly. Sok sztori van arrol, hogy Queen Elizabeth mennyire belevalo csaj, de ez az egyik legjobb. Az amerikai sajto a "badass" jelzovel irt rola e tortenet kapcsan.

Balmoralban vagyunk tehat 98-ban, a kiralyno skot birtokan es ebed utan megkerdezi Erzsebet a vendeget, hogy johet-e egy birtoklatogatas. Egy sofor a haz ele all a kiralyi Land Roverrel, beszall Abdullah az anyosulesre, a tolmacsa hatra, a sofor kiszall es az arabok legnagyobb meglepetesere a kormany moge ul Her Majesty. 


Szaud-Arabiaban a noknek tiltott autot vezeti, kiralyok pedig plane nem nyulnak kormanyhoz. Erzsebet viszont a II. vilaghaboruban katonai teherauto-szerelo es -sofor volt es a bar nincs jogositvanya, a sajat birtokain imadja vezetni a Land Rovert. Es tobb szemtanu szerint nem szivbajos a volan mogott.

Abdullah kiraly teljesen leizzadt, ahogy a keskeny foldutakon a kiralyno tolta a gazt ezerrel es kozben vegig magyarazott es mutogatott neki. A herceg kerte, hogy lassitsanak, mire a kiralyno csak nevetett. 

PS: A 90 eves Abdullah halalaval Queen Elizabeth II a vilag legidosebb uralkodoja lett a 88 evevel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése